• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Nederland financiert promotie Jihad

Dinsdag, Juli 19, 2016 / Last Modified: Woensdag, Juli 27, 2016

Persbericht van Likoed Nederland, 19 juli 2016.

Hallel Yaffa ArielDe brute moordenaar van dit meisje mag bewonderd worden als een heilige islamitische martelaar – ondersteund met Nederlands geld.

Uit een verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de regering subsidie heeft gegeven aan het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an.
Dit vond Nederland passen in het kader van het stimuleren van “de vrijheid van meningsuiting”.

Echter, dit nieuwsagentschap noemde de terrorist die vorige maand een 13-jarig Israëlisch meisje (foto) vermoordde dat in haar slaapkamer lag te slapen, een “islamitisch martelaar”.

Dat is iemand in de islamitische leer die is gestorven in de jihad – de strijd tegen de ‘ongelovigen,’ en daardoor direct naar het islamitisch paradijs gaat en daar beloond wordt met 72 maagden.

Daarmee geconfronteerd vindt het Ministerie dit verheerlijken van geweld geen reden om geen ‘ontwikkelingshulp’ meer te geven, want die is juist passend om zo “mensenrechten” en de gewenste “pluriformiteit” bij Palestijnse media te stimuleren.

Immers, zo schrijft het ministerie, volgens de Palestijnen zou een martelaar iemand zijn “die omkomt in de strijd voor ‘de Palestijnse zaak’ en het beëindigen van de Israëlische bezetting.” Dat is nu eenmaal “de lokale context”.

Is het dan niet erg dat door dit soort (door Nederlands belastinggeld gesponsorde propaganda) het afgelopen jaar tientallen onschuldige Israëlische burgers zijn omgekomen?
Schijnbaar niet, want Israëlische kinderen vermoorden past volgens het ministerie nu eenmaal hoe Palestijnen “in verzet komen tegen de bezetting.”

Dat 98% van de Palestijnen helemaal niet onder een bezetting leeft maar onder Palestijns zelfbestuur, en dat de moslimfundamentalisten niet moorden om tegen een ‘bezetting’ te strijden maar om daardoor toegang te krijgen tot het islamitisch paradijs, daarvoor steekt onze regering – nog steeds – haar kop heel diep in het zand.

Terwijl een blik op Wikipedia duidelijk maakt wat er werkelijk mee bedoeld wordt: het begrip shahid (martelaar) heeft een diepe religieuze betekenis. Het gaat om een moslim die sterft tijdens het vervullen van zijn plicht voor de islam – tijdens de jihad, met het paradijs als beloning.

Zo wordt het ook door de Palestijnse leiders uitgelegd, bijvoorbeeld door Mahmoud Al-Habbash – voormalig minister en tegenwoordig religieus adviseur van de Palestijnse president Abbas – op de Palestijnse televisie: “Alle zonden zijn vergeven met de eerste golf bloed van zijn bloed uit zijn wond” (zie filmpje).

De regering ziet er geen probleem in om de verheerlijking hiervan te stimuleren, en dat in een tijd waarin de radicaal-islamitische terreur ook de Cote d‘Azur heeft bereikt.

IS zal verrast zijn te vernemen dat het voor het verheerlijken van de aanslagen in Brussel, Parijs en Nice aanspraak kan maken op Nederlandse overheidssubsidie, in het kader van de bevordering van de pluriformiteit.

Drie maanden geleden wees Likoed Nederland er in een persbericht op dat Nederland een Palestijnse organisatie had gefinancierd die een eerbetoon organiseerde voor het doden van drie Joden en het neersteken van een bejaarde Nederlandse christelijke vrouw.

In antwoord op Kamervragen van de partij VNL daarover antwoordde de regering dat: “Het kabinet wil geen steun verlenen aan organisaties die antisemitische uitingen doen danwel terreur verheerlijken.”
Dat blijkt een zeer holle frase.

 

Update: De Amerikaanse krant ‘Algemeiner’ nam dit nieuws over: Israeli-Dutch Political Group: Netherlands Refuses to Condemn Palestinian Media Honoring Terrorists as ‘Martyrs’.

 

Maan reactie ministerieDe volledige reactie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 


 

Uiteraard leest u meer over onzinnigheid om de Palestijnse moordpartijen op Israëlische kinderen ‘verzet’te nomen in de recent verschenen tweede druk ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 131: Verzetstrijders.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.