• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Palestijnse Autoriteit bestempelt Klaagmuur ‘islamitisch’

Maandag, November 14, 2016 / Last Modified: Maandag, November 21, 2016

Vrijdagse preek in aanwezigheid van de Palestijnse president Abbas, uitgezonden op de officiële Palestijnse televisie op 14 oktober 2016.

Onder de druk van de islamitische landen (een derde van de VN) heeft de cultuurorganisatie van de VN, UNESCO, in oktober een resolutie aangenomen die de band ontkent van de Joden met hun heiligste plek, de Tempelberg.

Hoe kan dat? Iedereen weet en begrijpt toch dat dit onzinnig is?
Iedereen kent toch de bewezen banden van het Joodse volk met Jeruzalem en de Tempelberg, zoals vastgelegd door vele geschiedschrijvers en de Bijbel en onomstotelijk bevestigd door archeologie en historici?
Het staat toch zelfs in de Koran en zelfs de meest vooraanstaande islamitische historici en Koran kenners hebben nooit anders beweerd?

Dat doet er dus niet toe.

Zo blijkt dat islamitische landen glashard kunnen liegen over de historische en zelfs de islamitische waarheid, als die politiek niet uitkomt.

Ook niet voor de Palestijnse wereldlijke en godsdienstige leiders, zoals blijkt uit deze preek.

Het geeft ook nog eens aan tot welke gekte het Palestijns-islamitische antisemitisme reikt.

 

habbash klaagmuur

 

Gedeelte uit de vrijdagse preek van de adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas voor religieuze en Islamitische Zaken, Mahmoud Al-Habbasch. Hij is tevens de Palestijnse opperrechter voor de Sharia en voorzitter van het Palestijnse Sharia Hooggerechtshof:

“Jeruzalem is bezet Palestijns gebied. Jeruzalem is eigendom van de Palestijnen.
De UNESCO resolutie is een overwinning voor de waarheid. Het is een overwinning voor gerechtigheid.

Het is een overwinning voor de ware geschiedenis van dit land en voor de hele mensheid.

De resolutie van de UNESCO bevestigt wat we denken en waar wij in geloven; dat Jeruzalem en de al-Aqsa moskee in het bijzonder, de al-Buraq Muur (Klaagmuur) en het al-Buraq plein [van de Klaagmuur] allemaal puur islamitisch en Palestijns bezit zijn, die wij met niemand hoeven delen. Niemand heeft het recht.

Wij zijn de eigenaren en we hebben het recht erop. Alleen moslims hebben het recht om de Al-Aqsa [moskee] en de Al-Buraq [muur] en het Al-Buraq plein, dat is puur Waqf [islamitisch bezit] terrein.

Dit is een boodschap van ons aan Israël van ons. Wij hebben het bezit, uit naam van de internationale gemeenschap. [Onze boodschap] is dat wij ons recht niet zullen verzaken zolang wij leven.
En zelfs als we sterven, zullen toekomstige generaties van onze zonen en kleinkinderen ons volgen om vast te houden aan dit recht.”

 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse fabel dat Jeruzalem geen Joodse geschiedenis zou hebben in de recent verschenen tweede druk ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 52: Jeruzalem historie. 150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven

-- Reacties gesloten.