• Maandag, 23 Oktober 2017
  • 3 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Vertrekkend secretaris-generaal van de VN erkent sterke anti-Israëlische vooroordeel

Donderdag, Februari 2, 2017 / Last Modified: Zondag, Februari 5, 2017

Door: Brabosh, 2 februari 2017.

Vertrekkend secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft in zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad erkend dat de VN een sterk vooroordeel heeft tegen Israël:

“Decennia van politiek gemanoeuvreer hebben een disproportioneel aantal van resoluties, rapporten en conferenties gecreëerd die Israël bekritiseren.

In plaats van dat dit de Palestijnen helpt, heeft deze realiteit de VN verhinderd om haar rol effectief te vervullen.”

Het World Jewish Congress verwelkomde Ban Ki-moons ‘langverwachte’ woorden, al had hij die volgens voorzitter Ronald S. Lauder beter eerder kunnen uiten, bijvoorbeeld bij het stemmen over anti-Israëlresoluties in VN-lichamen als de Mensenrechtenraad en Unesco.

De Israëlische vertegenwoordiger bij de VN, Danny Danon zei hierover:

“De secretaris-generaal heeft de waarheid opgebiecht. De hypocrisie van de VN heeft de laatste tien jaar records gebroken met 223 resoluties die Israël veroordelen tegen slechts acht resoluties tegen het Syrische regime, dat al zes jaar z’n eigen burgers afslacht.

Het is absurd.

We hopen op een tijdperk van eerlijkheid als volgende maand de nieuwe secretaris-generaal aantreedt.”

 

‘Een ongelukkige situatie’

Dat was echter niet voor het eerst dat Ban Ki-moon deze kritiek uitte op de organisatie die hij zelf voorzit. Drie jaar eerder, op vrijdag 16 augustus 2013, zei hij haast hetzelfde met name dat de Verenigde Naties afwijkende standaarden hanteert ten aanzien van Israël ten opzichte van alle andere landen in de wereld. Ban Ki-moon vindt dat “Israël op gelijke voet zou moeten behandeld worden als al de andere 192 lidstaten van de Verenigde Naties,” en hij vervolgde met:

“Helaas, als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict, gaat Israël gebukt onder kritiek en lijdt onder de vooroordelen en soms zelfs discriminatie. Het is een ongelukkige situatie.”

 

‘Berouw komt na de zonde’

Ook zijn voorganger, secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, constateerde tijdens zijn ambtsperiode (1 jan. 1997 t/m 31 dec. 2006] de ongewone en obscene internationale obsessie van de VN voor Israël. Bij zijn openingstoespraak in september 2006 voor de 61ste bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN gaf hij toe..

“… dat Israël te vaak oneerlijk wordt beoordeeld door de internationale organisatie en haar verschillende nevenorganisaties. Van de ene kant vinden de supporters van Israël dat het hard wordt beoordeeld volgens standaarden die niet worden toegepast op haar vijanden. En dit is dikwiijls waar, in het bijzonder in sommige VN organisaties.”

un biased

 

NB Een verklaring van de oorzaak staat hier: Moslim machtsblok domineert VN.

 


 

Uiteraard leest u meer over de niet neutrale houding van de VN in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 123: Verenigde Naties.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.