• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

“De Koran zegt dat de Joden verdreven en vermoord moeten worden”

Donderdag, April 6, 2017 / Last Modified: Zondag, April 9, 2017

Islamitische uitleg van Mahmoud Al-Zahhar, één van de oprichters en leiders van Hamas, uitgezonden op Al-Aqsa televisie (Hamas, Gaza) op 8 maart 2017.

Er zijn mensen die zeggen – met Van Agt als bekendste – dat er met Hamas gepraat zou moeten worden, want dat zou best tot een compromis bereid zijn.

Deze uitzending van de Palestijnse televisie bewijst nog maar eens hoe naïef dan wel leugenachtig dit soort mensen zijn (u mag kiezen wat u denkt dat van toepassing is: naïviteit of bedrog).

Want hierin legt een vooraanstaande Hamas-leider glashelder uit dat – in de interpretatie van Hamas – het conflict met de Joden gebaseerd is op de Koran en door Allah opgedragen is.
Volgens Hamas zeggen die dat het conflict zal moeten doorgaan tot de verdrijving en vervolgens de dood van de Joden.

Uiteraard zal Hamas op basis van hun islamitische geloof “het woord van Allah” moeten volgen.

En dus is het beweerde compromis onmogelijk.
Zahhar 1948

 

De vertaling van de islamitische les van Hamas oprichter Mahmoud Al-Zahhar:

“Allah zegt [in de Koran]: ‘Verdrijf hen vanwaar zij jou hebben verdreven’. * Hoe wordt het woord ‘vanwaar’ uitgelegd? De Koran spreekt over het verdrijven ‘vanwaar zij jou hebben verdreven’. Vanwaar hebben Joden ons verdreven? Van binnen de grenzen van 1967 of die van 1948? Van binnen de 1948 grenzen. Dus jullie moeten hen verdrijven uit het gebied binnen de 1948 grenzen, net zoals zij jullie verdreven.

Vandaar dat het verwijderen van de Joden uit het gebied dat zij in 1948 bezetten een besluit dat niet te wijzigen is, want het ligt vast in het Boek van Allah.

‘Verdrijf hen vanwaar zij jou hebben verdreven’. Dus op basis van deze uitspraak in de Koran is ons meningsverschil met andere Palestijnse partijen [bedoeld wordt Fatah] over de grenzen van 1967 een zaak van ons geloof. Wij baseren ons op onze religie, terwijl zij dat niet doen.

[De koran zegt:] ‘Zij zullen de moskee betreden toen zij de eerste keer kwamen’. Met het betreden van de moskee wordt het binnengaan van de hoofdstad bedoeld en met dit binnengaan van de hoofdstad wordt de bevrijding van geheel Palestina bedoeld, de toepassing van de uitspraak: ‘Verdrijf hen vanwaar zij jou hebben verdreven’.

Ik adviseer onze broeders en zusters van de islamitische beweging – Hamas en de Islamitische Jihad – om nooit om de uitdrukking ‘grenzen van 1967’ te gebruiken. Wanneer de grenzen van 1967 worden genoemd, dan maken we uitzonderingen, zoals: ‘zolang wij de rest niet opgeven’ enzovoort. Dit wordt zo een deel van ons plan. Echter, wij hebben Gaza bevrijd, een deel van Palestina, maar ik ben niet bereid om alleen Gaza te accepteren. Ons standpunt is: Palestina in zijn geheel, en niet een zandkorrel minder.

[De koran zegt:] ‘doodt hen waar je ze kunt vinden’.

Allah spreekt niet van de grenzen van 1967 of van 1948.

Wij zullen tegen hen vechten waar wij kunnen: op de grond, onder de grond en als wij vliegtuigen hebben zullen wij uit de lucht tegen hen vechten.”

(*) De beweerde verdrijving is een fabel, zie 1948 het ware verhaal.

 


 

Uiteraard leest u meer over het antisemitisme in de islam in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 50: Vredeseducatie.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.n

-- Reacties gesloten.