• Dinsdag, 26 September 2017
  • 6 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Wanneer Palestijnen geen Israëli’s kunnen doden, vermoorden ze elkaar

Donderdag, Juni 22, 2017 / Last Modified: Dinsdag, Juni 27, 2017

Door Barry Shaw, senior Associate for Public Diplomacy bij het Israëlisch Instituut voor Strategische Studies. Vertaling: Likoed Nederland, 22 juni 2017.

summary killed

Een gefrustreerde Israëlische minister van defensie, Avigdor Liberman, heeft kritiek uitgeoefend op de Verenigde Naties voor het negeren van het probleem van Palestijnen die elkaar doden.

In een telefoongesprek met Nikolay Mladenov, de VN-ambassadeur voor in het Midden-Oosten, klaagde hij dat zij niets zeggen over de tientallen interne conflicten waarbij Palestijnen elkaar vermoorden en verwonden, terwijl de VN geregeld volledig gerechtvaardigde Israëlische acties tegen terroristen wel veroordeelt.

Hij heeft gelijk. Liberman klaagde concreet dat de VN de onderlinge Palestijnse moorden en executies in Ein El-Hilweh in Libanon niet veroordeeld heeft.

Liberman zei dat de internationale gemeenschap – door het negeren van deze tientallen dezen en gewonden – de hypocrisie en dubbele standaard laat zien die de wereld hanteert. Want deze ernstige incidenten worden genegeerd terwijl gerechtvaardigde acties van Israël tegen terrorisme worden veroordeeld.

In april kwamen bij gevechten tussen Fatah en een Palestijnse Soennitische islamitische groep in Libanon tenminste vier mensen om het leven werden er tientallen gewond tijdens een week van gevechten.

In dezelfde periode executeerde Hamas in Gaza drie mannen voor vermeende samenwerking met Israël. Dit is vaak genoemde reden om leden van rivaliserende groepen te elimineren.
In dit geval heeft wel de Hoge Commissaris van de VN voor de rechten van de mens, Ravina Shamdasani, gezegd dat deze executies: “in strijd zijn met de Palestijnse verplichtingen op grond van het internationaal recht … die strikte voorwaarden voorschrijft voor het gebruik van de doodstraf”.
Hieraan kunnen worden toegevoegd het dodental van door Hamas op straat uitgevoerde executies tijdens hun oorlog in 2014 tegen Israël. Ook verder heeft Hamas veel Palestijnen gedood bij openbare executies gedood en in hun gevangenissen.

Verder wordt nauwelijks melding gemaakt van het grote aantal Palestijnen dat door Hamas-raketten werd vermoord omdat die te vroeg neerkwamen, dus in de Gazastrook zelf. Geschat wordt dat zo minstens honderdvijftig Palestijnse in Gaza werden gedood door raketten van Hamas.

Volgens mijn gegevens zijn zo, ondanks de gelijktijdige Palestijnse terreurcampagne, sinds 2014 meer Palestijnen gedood door andere Palestijnen dan door Israëli’s. Wanneer het hen niet lukt Israëli’s te doden, doden zij elkaar!

Deze tendens zal zich zeker voortzetten mocht er een Palestijnse staat komen. Want dan zal de onderlinge strijd tussen rivaliserende groepen nog meer losbranden, zoals wij in Gaza al hebben gezien en recent dus weer tussen gewelddadige en gewapende Palestijnse bendes in Libanon.

Dit alles leidt tot de droevige conclusie dat Palestijnse Arabieren in de greep zijn van een onverantwoordelijke, gewelddadige en moorddadige cultuur.
Deze houding moet als eerste veranderen, want anders is er geen vredig Palestina mogelijk.

 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse geweld cultuur in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 37: Geweld.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.