• Donderdag, 19 Oktober 2017
  • 29 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Giro d’Italia 2018 start met drie etappes in Israël

Zondag, September 24, 2017 / Last Modified: Zondag, Oktober 1, 2017

Door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Vertaling: Likoed Nederland, 24 september 2017.

Giro 2018De eerste etappe heeft start en finish bij de Oude Stad van Jeruzalem.

Met een boodschap van vrede en co-existentie zal de Giro d’Italia in mei 2018 beginnen in Jeruzalem.

Dit is de eerste keer dat dit evenement buiten Europa zal plaatsvinden.
Het is het meest prestigieuze sportevenement dat ooit in Israël is gehouden.

Op 4 mei 2018 zal dit prestigieuze evenement starten waarin 176 van de beste fietsers ter wereld de wedstrijd zullen starten met op de achtergrond de Oude Stad van Jeruzalem.
De twee daarop volgende dagen rijden de deelnemers van het noorden van Israël tot aan het puntje van de Rode Zee, met een adembenemend uitzicht van begin tot eind.

De Giro finisht drie weken later op 22 mei in Italië.

Zo zal de 2018 Giro een krachtige boodschap van vrede en co-existentie brengen, met een tour die de sport bruggen laat bouwen tussen mensen, religies en naties te bouwen.

De Giro d’Italia, die vroeger jaarlijks in 21 etappes in Italië plaats vond in drie weken, wordt bekeken door honderden miljoenen kijkers in 194 landen. De volgende race zal de 101e editie van de Giro zijn.

Sinds 2006 is de Giro elk jaar begonnen met een opvallende start buiten Italië. Vorige startpunten brachten de spanning van de Giro naar Nederland, Denemarken, Noord-Ierland en België gebracht.
De start volgend jaar betekent de eerste keer dat een grote ronde (de Giro, de Tour de France of de Ronde van Spanje) buiten Europa wordt gehouden.

De start in Israël bestaat uit drie etappes in drie dagen:

  • Etappe 1 bestaat uit een 10,1 kilometer lang tijdrit parcours in Jeruzalem, tegen de achtergrond van de iconische oude stad van Jeruzalem.
  • Etappe 2 start bij de schilderachtige Bahai tuinen in Haifa, gaat dan door de historische steden Akko en Caesarea en finisht op de strandpromenade van Tel Aviv, in totaal 167 km.
  • Etappe 3 begint in Beersheba en gaat door het meest indrukwekkende landschap van Zuid-Israël in, waaronder de adembenemende Ramon kloof, en finisht in badplaats Eilat aan de Rode Zee, in totaal 226 km.

Naast de wielerploegen en de wereldmedia wordt verwacht dat tienduizenden toeristen en fietsliefhebbers naar Israël zullen komen om de feestelijke sfeer van de Giro d’Italia te ervaren.
De race zal een belangrijke stimulans worden zijn voor de groeiende populariteit van de fiets in Israël. Het enige Israëlische professionele team, de Israëlische Fietsacademie, is in 2014 opgericht.

Bij de bekendmaking van het evenement in Jeruzalem zei de sportminister van Italië, Luca Lotti:

“De start in Jeruzalem vormt een metaforische brug tussen onze twee landen, bestaande uit geschiedenis, cultuur en tradities.
Er is nog een ander aspect dat mij bijzonder trots maakt: het feit dat deze editie van de Giro d’Italia de herinnering aan de grote Gino Bartali viert [grote Italiaanse fietser die mee hielp bij de onderduik van 800 Joden].

Het is prachtig dat hij hier in Jeruzalem herinnerd wordt, omdat de grote ‘Ginettaccio’ – zoals hij door zijn fans en zijn medesporters werd genoemd – niet alleen een grote sportkampioen was.
Hij was ook een buitengewone kampioen van het leven, een man van heldhaftige deugden. Dit moet worden herdacht en gedeeld, vooral met de jongere generaties … om nooit te vergeten.”

Israëls minister van sport Miri Regev voegde hieraan toe:

“Het is voor ons een groot voorrecht om een gastland te zijn voor een zo geweldig en belangrijk sportevenement. Ik roep alle liefhebbers van de race op om naar Israël te komen.
Deze fietstocht door het Heilige Land wordt een fascinerende reis door de tijd, die duizenden jaren omspant.

Ik ben er zeker van dat het voor iedereen een fantastische ervaring zal zijn.”

 

 


 

Uiteraard leest u meer over Jeruzalem de hoofdstad van Israël in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 53: Jeruzalem hoofdstad.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.