• Donderdag, 19 Oktober 2017
  • 29 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Palestijnse terreurorganisatie doet mee aan Duitse verkiezingen

Dinsdag, September 19, 2017 / Last Modified: Woensdag, September 27, 2017

Door Elkan van der Raaf, CIDI, 19 september 2017.

LufthansaDat de PFLP ook terreur tegen Duitsland pleegde, zoals op dit Lufthansa toestel, kan de Duitsers blijkbaar niets schelen.

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) doet samen met de Marxistisch-Leninistische Partij mee aan de Bundestag-verkiezingen.

De PFLP is verantwoordelijk voor talloze terroristische aanslagen.

Op 24 september a.s. gaan Duitsers naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Bij deze verkiezingen staan de PFLP en de Marxistisch-Leninistische Partij samen op de kieslijst. De Leninisten worden door Duitse inlichtingendiensten als extreem-links beschouwd. Tot nu toe zijn al hun pogingen om via verkiezingen in de Bundestag te komen, onsuccesvol gebleven.

Deze verkiezingen werken de Leninisten samen met de PFLP en kunnen Duitsers op kandidaten van deze terreurgroep stemmen.

De PFLP heeft het bloed van talloze mensen aan haar handen. De terreurgroep verwierf met name in de jaren zeventig notoire bekendheid met verschillende vliegtuigkapingen.

Recent eisten de Palestijnse terroristen nog de verantwoordelijkheid op voor de aanslag bij de Tempelberg in Jeruzalem.
Bij deze aanval kwamen twee politieagenten om.
De EU beschouwt de PFLP dan ook als een terroristische organisatie.

 

Verontwaardiging bij politici

De deelname van de Palestijnse terreurbeweging aan de verkiezingen in Duitsland heeft tot verontwaardiging bij Israëlische en Duitse politici geleid.
Volker Beck, parlementslid namens de Groene partij, vindt het ontoelaatbaar dat terroristen verkiesbaar zijn voor de Bundestag.
Beck waarschuwt dat het mee laten doen aan de verkiezingen een precedent voor acceptatie van de PFLP in Duitsland kan creëren.

Samen met het Israelische Knessetlid Yair Lapid van Yesh Atid heeft het Duitse parlementslid een brief gestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière. In de brief wordt de CDU-minister opgeroepen om harder tegen terroristische groeperingen op te treden.
Andere ondertekenaars zijn Michaela Engelmeier van de SPD, Gitta Connemann en Roderich Kiesewetter namens de CDU, Sven-Christian Kindler van de Groenen en Michael Leutert van Die Linke.
Naast Lapid tekenden ook de volgende Knessetleden: Aliza Lavie van Yesh Atid, Amir Ohana van Likoed, Meirav Ben-Ari van Kulanu en Nachman Shai van de arbeiderspartij.

In de brief aan minister De Maizière vragen de Duitse en Israëlische politici om het terreurgroepen en hun aanhangers onmogelijk te maken om in Duitsland te opereren. Het liefst zien de parlementsleden een algeheel verbod.
Als dit niet mogelijk is, hopen de volksvertegenwoordigers dat De Maizière in ieder geval stappen neemt om de vrijheid van terroristische organisaties te beperken.

 

Duitsland toevluchtsoord voor terroristen

Duitsland wordt gezien als toevluchtsoord voor terroristen.
De PFLP organiseert zonder enige gêne allerlei evenementen in Duitsland waarbij de terreurgroep zelfs fondsenwerving niet schuwt.
Verschillende stemmen vanuit de samenleving zetten echter regelmatig druk op onder andere zaalverhuurders om de terreurgroep niet te faciliteren. Daarom ziet de PFLP zich vaak gedwongen om haar activiteiten naar achter gesloten deuren te verhuizen.

De PFLP doet ook mee aan allerlei evenementen die door derden worden georganiseerd. Zo verlenen de terroristen bijvoorbeeld graag hun steun aan BDS-campagnes in Duitsland.

Bij een evenement vorig jaar in Wuppertal dat georganiseerd werd door het Coördinerend Comité van Palestijnse gemeenschappen, sprak vliegtuigkaper Leila Khaled. In 1969 nam zij deel aan de kaping van Trans World Airlines vlucht 840.
Een jaar later probeerde ze met granaten een vliegtuig van El Al te kapen. Toen werd ze echter door Israelische bewakers aan boord overmeesterd. Zij werd hierop overgedragen aan de Britse autoriteiten, die haar later vrij lieten als ruilmiddel bij een andere vliegtuigkaping.

Dat de PFLP-terroriste nog steeds niet geïnteresseerd is in vrede met Israël, liet ze tijdens haar toespraak in Wuppertal duidelijk merken.
De Palestijnen onderhandelen alleen “met messen en wapens”, aldus Khaled.
Aanwezigen riep ze op om nog actiever in hun BDS-activiteiten te worden.

De Libanese terreurgroep Hezbollah maakt ook gretig gebruik van de vrijheden in Duitsland. Inlichtingendiensten schatten dat er in Berlijn alleen al ongeveer 250 leden van de sjiitische beweging zich bevinden. De militanten doen openlijk aan fondsenwerving en organiseren anti-Israël manifestaties. Zo zijn Hezbollah en gelieerde groepen verantwoordelijk voor de jaarlijks terugkerende Al-Quds marsen, die ook in andere steden plaatsvinden.

De terreurgroepen en hun sympathisanten beroepen zich op de Duitse grondwet.

Zo staat het organisaties vrij om geld in te zamelen voor terroristen die de vernietiging van de staat Israël nastreven.
Het ontbreekt Duitsland momenteel aan wetgeving om dit soort activiteiten effectief tegen te gaan.


 

Uiteraard leest u meer over de houding van Europa in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 29: Europese Unie.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.