• Maandag, 25 Juni 2018
  • 12 Tammuz, 5778

Likoed Nederland

Mahmoud Abbas: tien ongemakkelijke feiten

Zondag, Januari 28, 2018 / Last Modified: Zondag, Februari 4, 2018

Door Gilad Zwick. Vertaling: Likoed Nederland, 28 januari 2018.

Abbas dictator
De Verenigde Staten proberen de vredesbesprekingen met de Palestijnse president Mahmoud Abbas nieuw leven in blazen.

Het is daarbij van belang om deze tien ongemakkelijke feiten te weten.

 

1. Mahmoud Abbas was een terrorist.

Abbas was één van de planners en financiers van de massamoord op 11 Israëlische Olympische atleten in München in 1972.
Dat heeft de organisator van deze afschuwelijke slachtpartij verklaard. Abu Daoud stelde dat Abbas verantwoordelijk was voor de financiering. De Palestijnse leider heeft ook geen spijt over zijn rol in de moord op de Israëlische atleten. Integendeel, hij schept erover op.

In september 2003 beschreef de officiële Facebook-pagina van de Fatah-beweging – onder leiding van Mahmoud Abbas – de moorddadige aanval als een “heldhaftige operatie” en als een demonstratie van “de moed en de macht van de Palestijnse verzetsstrijder en zijn opoffering voor het vaderland en voor de zaak.”

 

2. Abbas prijst moordpartijen.

In mei 2013 gaf Abbas de ‘Ster van Eer’ aan Nayef Hawatmeh, de leider van de Palestijnse terreurgroep PFLP, het Populaire Front voor de Bevrijding van Palestina.

Hij organiseerde het beruchte Ma’alot-bloedbad in 1974, waarbij 22 Israëlische schoolkinderen werden geëxecuteerd. De Palestijnse leider heeft de organisator van deze moord op kinderen geëerd: “als erkenning van zijn belangrijke nationale rol in dienst van de Palestijnse zaak en het Palestijnse volk en de erkenning van zijn inspanningen om de vlag van Palestina te laten wapperen sinds de start van de Palestijnse revolutie door voortdurende strijd.”

 

3. Abbas ontkent de Holocaust.

In zijn doctoraalscriptie ‘De andere kant: De geheime relatie tussen de nazi’s en zionisme’ betwijfelt Abbas de historische waarheid dat er zes miljoen Joden zijn vermoord in de Holocaust.

In zijn proefschrift stelt hij dat er “geruchten” zijn van zes miljoen slachtoffers. Abbas beweert echter dat niemand dit nummer kan bevestigen: “Het aantal joodse slachtoffers zou zes miljoen kunnen zijn, maar het kan veel kleiner zijn, misschien zelfs minder dan een miljoen.”
Daarnaast beschreef hij uitgebreide samenzweringstheorieën over een zogenaamde samenwerking tussen nazi’s en zionisten. Hij schreef dat de leiders van de zionistische beweging “legitimiteit verlenen aan elke racist in de wereld en vooral aan Hitler, om de Joden in hun macht slecht te behandelen, als dat maar zou helpen dat er Joden naar Palestina zouden emigreren.”

Het was juist Hadji Amin al-Husseini, de leider van de Arabieren in Israël die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s collaboreerde, met als doel om de Joodse bevolking in het midden Oosten uit te roeien. Dit harde feit komt natuurlijk niet voor in de foute doctoraalscriptie van Abbas.

 

4. Abbas moedigt geweld tegen Israëli’s aan.

“We zullen niet toestaan dat de vieze voeten van Joden de Al-Aqsa-moskee verontreinigen”, zei Abbas in september 2015.

Hij zegende: “elke druppel bloed die voor Jeruzalem wordt vergoten. Dat is schoon en zuiver bloed, vergoten voor Allah.”

De verklaring van Abbas kwam middenin de laatste terreurgolf, waarin 43 Israëli’s door Palestijnse terroristen werden vermoord.

In een toespraak die hij afgelopen juni voor het Europees Parlement hield, verspreidde Abbas antisemitische bloedsprookjes over Israël. Hij beweerde dat “een aantal rabbijnen in Israël heeft in een verklaring van de regering geëist dat het water vergiftigd wordt om de Palestijnen te vermoorden.” Later heeft hij zijn woorden “ingetrokken”, maar de officiële Palestijnse media blijven deze antisemitische laster verspreiden.
Tegelijkertijd heeft de Palestijnse leider geweigerd om terreuraanslagen te veroordelen, zoals de verschrikkelijke moord op 13-jarige Hallel Yafa Ariel in haar bed. De moordenaar van Ariel werd geïnspireerd door een van de adviseurs van Abbas.

Abbas heeft ook de families ontvangen van moordenaars die omkwamen bij hun terreuraanslagen. Hij noemde hen zelfs herhaaldeling “martelaren” die “het land Palestina verzadigen met hun bloed”.
De officiële Facebookpagina van Fatah, de organisatie van Mahmoud Abbas, staat bol met steun aan terreur en aanmoediging van moord op Israëli’s.

 

5. De Palestijnse Autoriteit betaalt terroristen.

De Palestijnse Autoriteit betaalt enorme salarissen aan terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten en aan hun gezinnen. Het bedrag loopt op met de hoeveelheid Israëlisch bloed dat ze op hun geweten hebben.

In 2017 werd 350 miljoen dollar betaald aan terroristen.

De Palestijnse Autoriteit heeft verklaard dat zij ondanks de eisen van de regering Trump niet van plan zijn hun steun voor terrorisme te stoppen of zelfs maar te korten.

 

6. Abbas misbruikt ontwikkelingshulp.

Abbas verwerpt het duidelijke verzoek van de VS om te stoppen met het ondersteunen van terroristen. Dit ondanks het feit dat de Palestijnse Autoriteit niet zou kunnen bestaan zonder buitenlandse hulp.

De Wall Street Journal meldde dat de Palestijnen wereldleiders zijn in buitenlandse hulp per hoofd van de bevolking.

Volgens Caroline Glick betalen de Amerikanen gemiddeld 600 miljoen dollar per jaar gemiddeld aan de Palestijnse Autoriteit – het hoogste bedrag aan hulp per hoofd van de bevolking. De Palestijnen krijgen daarnaast ook enorme bedragen van andere internationale organisaties. Zo werd ongeveer $ 6,7 miljard (!) gegeven aan de Westbank en Gaza als ‘humanitaire hulp’.
Zonder het buitenlandse geld heeft de Palestijnse Autoriteit een begrotingstekort 32,5%.

 

7. Abbas streeft naar de vernietiging van Israël als Joodse staat.

Abbas wil het Joodse karakter van Israël vernietigen door het te laten overstromen met miljoenen Palestijnen uit de hele wereld.
Daarnaast weigert Abbas om Israël als een Joodse staat te erkennen.

“Wij zullen Israël niet erkennen als Joodse staat,” verklaarde Mahmoud Abbas keer op keer.

[Toevoeging Likoed Nederland: recent bleek dat hier een hevig antisemitisme bij Abbas aan ten grondslag ligt.
In een toespraak afgelopen december beweerde Abbas:

“Joden zijn bedriegers die de geschiedenis vervalsen.
Dit staat vermeld in de heilige Koran.”

En in een toespraak op 14 januari 2018 beweerde hij dat Joden helemaal niet in Israël wilden wonen, dat Joden geen band met Israël hebben en nog veel meer antisemitische haattaal.]

 

8. Abbas verhindert Palestijnse democratie.

Abbas heeft al acht jaar geen mandaat meer als Palestijnse president.

Zo lang houdt hij nieuwe verkiezingen tegen.

In januari 2005 werd Abbas voor vier jaar gekozen. Die nieuwe verkiezingen hadden in 2009 gehouden moeten worden maar hebben nooit meer plaatsgevonden. Zo blijft Abbas aan de macht zonder democratische legitimiteit.

 

9. Abbas is een tiran.

Niet alleen verhindert de Palestijnse leider democratische verkiezingen, maar hij misbruikt ook zijn positie om politieke tegenstanders dwars te zitten.

De afgelopen maanden heeft Abbas besloten de parlementaire immuniteit van vijf Palestijnse parlementsleden op te heffen die zijn grootste tegenstander zijn. Dit stelt zijn veiligheidsdiensten in staat om hen te arresteren en te ondervragen.

Hieronder is Mohammad Dahlan, de belangrijkste tegenstrever en concurrent van Abbas. In december heeft een Palestijnse rechtbank Dahlan en andere tegenstanders van Mahmoud Abbas veroordeeld op grond van aanklachten van corruptie en hen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Dahlan is bij verstek veroordeeld, omdat hij na een aanvaring met Abbas de Westbank al in 2011 verlaten heeft en zich in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd heeft.

 

10. Abbas is een vijand van de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten.

Abbas bestrijdt zijn ‘interne vijanden’ met martelingen en intimidatie van journalisten.

“De bewakers bonden mijn armen en benen vast en sloegen mij een half uur verslaan,” vertelde Azam el-Fahl aan de BBC. Dat is een Hamas-lid die was gearresteerd. El-Fahl voegde daaraan toe dat de mensen van de Palestijnse Autoriteit hem zelfs gedwongen hebben om toe te kijken hoe zij een Hamas-leider martelden, sjeik Majd el-Barghouti. Die is door de marteling overleden.
Overigens is de Palestijnse Autoriteit niet de enige die politieke gevangenen martelt. Andersom martelt Hamas soms Fatah-leden en executeert die ook.

De Palestijnse leider schendt ook de persvrijheid en jaagt iedereen angst aan die hem zou durven kritiseren. Vier jaar geleden gooide Abbas twee Palestijnse journalisten in de gevangenis vanwege een spotprent van hem. Ook werd een Palestijn tot een jaar gevangenis veroordeeld nadat hij op Facebook een plaatje had gemaakt met Abbas als voetballer. Pas nadat hij gezegd had dat hij het niet negatief bedoelde, werd de aanklacht ingetrokken.


Uiteraard leest u meer over hoe de Palestijnse maatschappij moordenaars enorm vereerd in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 112: Terroristen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.